22.06.2014 Redakce
Francouzský koláč pro všechny gurmety.
Doba přípravy: 1,5 hodin, 2 kusy
Ingredience: těsto: 1,2 kg hladké mouky, 0,760 kg másla, 0,3 kg cukru, špetka soli, 0,6 kg cukru, 0,2 l vody, náplň: 2 kg oloupaných rozčtvrcených jablek (hrušek), 0,1 kg másla, 0,2 kg marmelády
Postup: Do porcelánových forem vlijeme karamel a necháme vystydnout. Proužky těsta (asi 0,5 cm) vyložíme okraje forem, které jsme vymazali máslem. Jablka nakrájená na čtvrtky vyskládáme do forem a prokládáme máslem. Koláč překryjeme vyváleným těstem a okraje zarovnáme. Pečeme při 160 °C 60 minut. Po částečném vychladnutí formy obrátíme, mírně stlačíme a formy sundáme. Necháme vychladnout v lednici. Druhý den zatáhneme marmeládou.
22.09.2015 | Kaktusu se nebojte - při přípravě lze použít i ten v konzervě a na báječné chuti salátu tento fakt nic nezmění.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.