16.06.2014 Redakce
Klasika, kterou dobře známe z dovolených v Řecku.
Doba přípravy: 20 minut, pro 2 osoby
Ingredience: 200 g jogurtu, 1/2 salátové okurky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Jogurt co nejhustší konzistence dáme na plátýnko a opatrně z něj vymačkáme syrovátku. Oloupanou okurku zbavenou jadérek nastrouháme, osolíme a necháme chvíli ležet. Pak z ní vymačkáme vodu a vmícháme do jogurtu spolu s najemno nakrájeným česnekem. Osolíme, opepříme a lehce zjemníme olivovým olejem. Podáváme ozdobené snítkou čerstvého kopru.
25.05.2015 | Objev bramborového salátu bez majonézy byl po pádu železné opony kulinárním prozřením. Do naší rodinné kuchyně ho přivezla tetička, která kdysi emigrovala a pak si potřebovala vynahradit léta odloučení.
15.09.2015 | Smažené kousky těsta se skořicí namáčená v čokoládě. Co může být lepšího?
30.06.2015 | „Jedná se o švýcarský národní pokrm, ačkoli si na jeho původ děla nárok také Savojsko," říká režisér František Pojdl, který ve Španělsku dlouhodobě žije.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.