Vepřové řízky na slivovici

Vepřové řízky na slivovici

22.06.2014 Ondřej Riebauer

Řízek na slivovici? A proč ne?

Doba přípravy: 40 minut, 4 porce

Ingredience: 450 g vepřové kýty, 1 cibule, 1 menší pórek, olej, sůl, pepř, bazalka,

1 lžička sójové omáčky, 50 ml slivovice, 3 rajčata, 100 g mozarelly

Postup: Maso nakrájené na řízky osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Ve výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s kolečky pórku a vrátíme zpět maso. Přilijeme sójovou omáčku a podusíme. Na oleji zprudka z obou stran opečeme na kolečka nakrájená rajčata a nakrájenou bazalku. Až je maso měkké, polijeme ho slivovicí a zapálíme. Poté servírujeme obložené rajčaty. Porce můžeme posypat strouhanou mozarellou.

 

rizky slivovice


Mohlo by vás zajímat

Vepřové ramínko na kmínu s nastavovanou kaší

23.03.2015 | Ramínko pro vás připravil Marek Šalanský, student druhého ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.

Domácí sýr do každé kuchyně

05.04.2015 | Domácí výroba sýra není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud se do výroby pouštíte poprvé, nejvhodnější bude sýr čerstvý, ale pokročilejší sýraři si můžou troufnout na sýry složitější.

Pečené kuře na rozmarýnu

31.07.2015 | Vsaďte na osvědčenou klasiku - pohostěte rodinu výbornou večeří, kterou neodmítnou, pečeným kuřetem na rozmarýnu. Jako přílohu můžete servírovat šťouchané brambory a zeleninový salát.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.