18.12.2014 Jaroslav Panenka
Sympatický princ nám prozradil recept na oblíbené jídlo ze svého rodného kraje.
Doba přípravy: 45 minut, na 5 porcí
Ingredience: 5 plátků roštěnky, 1 dávka oleje, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 lžíce plnotučné nebo francouzské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 4 sterilované okurky, 500 ml bujonu, 500 g rýže, sůl, pepř
Postup: Roštěnky naříznuté po obvodu opepříme, osolíme a z obou stran orestujeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, do výpeku dáme slaninu nakrájenou na kostičky. Až ji vyškvaříme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji do růžova, zaprášíme hladkou moukou. Přilijeme bujon, promícháme, vložíme zpět roštěnky a dusíme do poloměkka. V poslední fázi přidáme hořčici, na kostičky nakrájené okurky a dusíme do měkka. Podáváme ideálně s klasicky připravenou rýží.
20.07.2015 | Oblíbený recept herce Otakara Brouska mladšího zachutná i vám.
23.07.2015 | Dobrota nejen na neděli podle herce Jana Ciny.
11.05.2015 | Recept slovenské herečky, zpěvačky a dabérky Alžbety Bartošové.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.