Články se štítkem: slávky

MUŠLE LEVNĚJŠÍ NEŽ MASO: DALŠÍ DŮVOD DÁT JIM ŠANCI?

29.09.2022 | Mušle i další mořské plody se na jídelníčku Čechů začínají objevovat stále častěji. Jsou totiž nejen lahodnou delikatesou, ale také zdrojem zdraví prospěšných látek, které z nich právem dělají superpotravinu. Pokud jste dosud mušle nevyzkoušeli, měli byste to napravit. Co v sobě ukrývají a jak si je můžeme připravit v pohodlí domova?

JE LIBO SLÁVKY? TIPY, KDE JE KOUPIT I JAK JE PŘIPRAVIT

03.06.2022 | Udržitelný chov slávek je v Holandsku specialitou menších rodinných podniků, které si toto tradiční řemeslo předávají z generace na generaci. Stejně tak je tomu u slávek z oblasti Yerseke v okresu Zeeland, které pochází z volného přírodního chovu a mohou se pyšnit certifikací Rady udržitelného rybolovu.

Připravte si slávky na bílém víně podle Bohyně kuchyně

18.01.2021 | Čerstvé slávky poznáte tak, že jsou zavřené a při tepelné úpravě se krásně otevřou. Ty, které zůstanou zavřené, nejsou vhodné k jídlu a ihned je vyhoďte. Slávky zpracujte co nejdříve poté, co si je přivezete z obchodu, žádné otálení. Našli jste v pytlíku už nějakou slávku otevřenou? To také není v pořádku a rovnou ji vyhoďte.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.