26.09.2013 | Na Vysočině vzniká potravinová banka, pátá v ČR, která chce získávat zdarma přebytečné jídlo z obchodů, od výrobců a z farem pro chudé lidi.
24.09.2013 | Několik vinařů z okolí obce Dřísy u Prahy čeká na dotace od kraje, aby mohli obnovit zřejmě nejstarší vinici v Čechách, kterou podle pověsti založila už kněžna Ludmila v počátcích vlády Přemyslovců.
18.09.2013 | Konec léta patří cuketě, její kralování nyní vrcholí. Jaký je přínos této zeleniny pro zdraví? A jak plody uvedené tykve netradičně a chutně připravit?
13.09.2013 | Prodejci kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin budou muset mít koncesi.
12.09.2013 | Více než 800 tuzemských hospod a restaurací a desítky domácích pivovarů a minipivovarů se 27. září zapojí do prvního ročníku Dne českého piva.
12.09.2013 | Kam právě teď vyrazit za nejlepším jídlem a pitím podle gastronaut.cz?
12.09.2013 | Již v sobotu 14. září benešovský pivovar Ferdinand otevře své brány a nabídne proudy dobře vychlazeného piva.
12.09.2013 | Ministr zemědělství v demisi Miroslav Toman předloží vládě pozměněnou novelu zákona o potravinách.
10.09.2013 | V centru Prahy se dnes vydávaly zdarma obědy pro tisícovku lidí, indické kari bylo uvařeno ze zeleniny, kterou by jinak obchody musely vyhodit.
08.09.2013 | Je libo kuřata vyrobená ze sóji nebo hovězí z mrkve, hrášku a brambor? V Nizozemsku mají celou škálu "masitých" výrobků vyrobených výhradně z rostlinných zdrojů.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.