30.06.2013 | Teplota nápojů, které lidé pijí při jídle, se napříč různými kulturami liší.
25.06.2013 | Šampionem vinařské oblasti Čechy se v letošní Národní soutěži vín stalo Rulandské šedé, výběr z hroznů 2012 ze Žernoseckého vinařství.
18.06.2013 | Řepka olejná patří k nejrozšířenějším a nejstarším hospodářským plodinám v České republice. Má široké využití v potravinářství, při výrobě olejů nebo kosmetiky.
17.06.2013 | Žitný chléb, karlovarské trubičky, myslivecká klobása, ořechový salám či farmářský kozí sýr získaly dnes titul Regionální potravina Karlovarského kraje.
14.06.2013 | Patří mezi nejoblíbenější přílohy, milují je děti a výživovým poradcům z nich vstávají hrůzou vlasy na hlavě. Víte, o jaké pochoutce je řeč?
11.06.2013 | Již od pátku minulého týdne jsou díky iniciativě Potravinářské komory ČR zásobovány trvanlivými potravinami osoby zasahující při odstraňování povodňových škod v Kralupech nad Vltavou.
07.06.2013 | Národní značku kvality KLASA obdrželo na jaře letošního roku 27 produktů od 11 výrobců potravin.
29.05.2013 | Zákaz kouření v restauracích by uvítalo 78 procent dospělých. Kloní se k němu i 41 procent kuřáků a kuřaček, vyplývá z průzkumu Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a společnosti Ipsos.
28.05.2013 | Tuzemská spotřeba mléčných výrobků loni po několikaletém poklesu v důsledku hospodářské krize vzrostla o 2,9 procenta na 234 kilogramu na osobu.
27.05.2013 | Není žádným tajemstvím, že víno chutná zejména ve spojení s kvalitními sýry. Na tuto osvědčenou dvojici sází i ve významných vinařských oblastech Francie nebo Itálie, kde sýry a víno doprovází snad každé stolování. Víte ale, jaké druhy sýra se hodí právě k tomu vašemu oblíbenému?
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.