01.07.2010 | Televizní reklamy nám stále něco vnucují. Ne vždy se potom přesvědčíme o správnosti jejich tvrzení, jindy nás však mohou upozornit na opravdu kvalitní produkt. Platí to však také o prospěšnosti konzumace mléčných kysaných nápojů?
30.06.2010 | Vědci z brněnské Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU) přišli na to, že bažantí maso má vyšší nutriční hodnoty než v české kuchyni častěji využívané maso kuřecí.
14.06.2010 | Co nevidět nastane sladký čas třešní. Oblíbené letní pochoutky nejen našich dětí. Sladkými šťavnatými červenými peckovicemi by se měli ale nejvíc krmit především všichni sportovci, kteří se často věnují náročnému aerobnímu cvičení.
28.05.2010 | Máte vysoký cholesterol? Možná vám už brzy pomohou kapři. Vědci ve spolupráci s lékaři totiž zjistili, že díky speciálním krmným směsím může být jejich maso mimořádně zdravé. Zatím zkoumají první stovky takto odchovaných ryb a první klinické zkoušky vypadají mimořádně nadějně.
17.05.2010 | Toto je testovací článek nových funkcí systému
19.04.2010 | „Také stále hledáte správný způsob jak získat energii, dobrou náladu a radost ze života. Dělat věci, nejen ty které vás baví, ale především ty,které musíte, s lehkostí a těšit se na další. Věřte, že na tom má rozhodující podíl zdravá a pestrá strava, která dodá organismu kvalitní živiny a tím zajistí dobrou kondici. Stačí přidat trochu pohybu, nejlépe na čerstvém vzduchu a vaše kondice se bude stále zlepšovat. Svými tipy a radami pro dobrou náladu a kondici vám napovědí květnoví oslavenci.“
21.03.2010 | Každoroční boj s jarní únavou vám pomůže vyhrát dostatek pohybu a vyvážená strava bohatá na vitaminy, minerály a vlákninu. Procházky v přírodě, či lehké sporty tělo po zimě nenásilně posilují, napomáhají okysličení svalových tkání a mozku a tím celkově zlepšují fyzickou i psychickou kondici. Vyvážená strava tělu dodá dostatek nezbytných látek pro správnou funkci orgánů, čímž posiluje jeho obranyschopnost. O několik rad pro boj s jarní únavou se s vámi podělí dubnoví oslavenci.
30.01.2010 | Mezi typické nešvary našeho stravování patří nadměrný přísun tuků s převahou nasycených mastných kyselin, které mohou vést k řadě problémů. Bílkoviny, vedle tuků a sacharidů, jedny ze základních složek naší stravy, jsou nejvíce obsaženy v potravinách z živočišných zdrojů (maso, vejce, mléko a mléčné výrobky). Právě tyto živočišné produkty však mají zároveň vysoký obsah „nezdravých“ nasycených tuků. Co s tím?
30.01.2010 | První bílý jogurt byl vyroben již v roce 1919 ve Španělsku Isaacem Carassem. Hlavním důvodem pro jeho výrobu byl častý výskyt střevních chorob u malých dětí v Barceloně.Původně se tedy prodávaly na doporučení lékařů v lékárnách. O něco později byl vyroben první ovocný jogurt, a to v Radlické mlékárně na Smíchově v roce 1933. Mlékárna si jej poté nechala patentovat a prodávala licence v tuzemsku i do zahraničí. Ve velkém množství pro širší okruh spotřebitelů se ve světě začal jogurt vyrábět teprve na začátku 20. století. Původně se jogurty nechávaly kysat přímo ve skleničkách, ve kterých se poté prodávaly, ale postupem času se kysnutí přesunulo do obrovských nádrží v mlékárnách a do skleniček či kelímků se stáčel již zkysaný produkt. Díky svým kvalitám se z jogurtu stala jedna z nejzdravějších složek potravy. Je bohatý na vitaminy řady B, vápník a fosfor. Různé druhy však mají rozdílné nutriční hodnoty.
11.01.2010 | Praha, 8. ledna 2010) Přesně za tři měsíce se v Praze sejdou všichni, kterým není lhostejný budoucí vývoj maloobchodního trhu a uspokojování potřeb svých zákazníků trvale udržitelným způsobem. 8. dubna 2010 se v Praze uskuteční již 4. ročník konference Bio Summit, jehož obsah má letos širší zaměření přesahující rámec potravinářského trhu. Hlavními tématy konference jsou etika, zodpovědnost a trvalá udržitelnost. Do konce ledna je vstup na konferenci výrazně zlevněn.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.