Články se štítkem: zajímavosti

Není plíseň jako plíseň. Jak správně uchovávat sýry?

01.11.2014 | Stane se vám někdy, že stojíte před ledničkou a váháte, jestli ta plíseň na sýru je ještě ta, která tam má být nebo zda už má mléčný výrobek to nejlepší za sebou?

Dřez, houbička, kávovar…kde číhají bakterie ve vaší kuchyni?

29.10.2014 | Zdá se vám vaše kuchyně perfektně čistá? Vůbec to tak být nemusí. Vlhkost a zbytky jídla totiž tvoří ideální prostředí pro růst mikroorganismů, které ohrožují zdraví. Z deseti mikrobů se během pouhých 24 hodin mohou stát miliony…

V nákupních košících si vozíme zbytečnosti

24.10.2014 | „Pokud se má člověk rád, proč by si ubližoval nevhodnou stravou?“ ptá se v našem rozhovoru Lucie Aujeská, lektorka Akademie léčivé výživy, která absolvovala kurzy o celostní přírodní medicíně, ajurvédě a makrobiotice.

Kdo se dotýká vašeho jídla?

22.10.2014 | Zbytky paštiky na "vašem" salámu, plátek masa hozený přímo na váhu a ruce bez rukavic podávající vám pečivo... Co všechno je při prodeji potravin dovolené a kdy už máme právo se ozvat?

Hurá do supermarketu aneb nákupní zvyklosti Čechů

21.10.2014 | Velký nákup děláme většinou jednou týdně, v pracovní den, rádi nakupujeme především v Kauflandu a Globusu.

Sběr lesních plodů, oblíbený český koníček

21.10.2014 | Ve výpravách do lesa s košíkem s námi mohou soupeřit snad jen Skandinávci. Víte ale, že i pro sběr plodů platí určitá pravidla?

Nejlepší kornspitz

21.10.2014 | Vítězem 11. ročníku celostátní soutěže Kornspitz® roku 2014 se stalo pekařství PANE spol. s r. o., druhé místo vybojovala Tesco Stores ČR a.s. Praha–Zličín, třetí pozici obsadila UNITED BAKERIES a.s. v Liberci.

Čokoládové trendy roku - citron, broskve i zelenina

19.10.2014 | Květiny, zelenina nebo tiramisu - takové jsou směry, kudy se ubírá čokoládová móda.

Muzeum představuje základní světové potraviny

19.10.2014 | Výstava je součástí mezinárodního projektu a poukazuje na nedostatek potravin, plýtváni s nimi i energetickou chudobu spojenou s jejich zpracováním,

Největší festival jídla a pití v Ústeckém kraji otvírá brány

17.10.2014 | Již tento pátek otvírá své brány největší festival jídla a pití v Ústeckém kraji. V areálu Zahrady Čech po dobu tří dnů budou moci návštěvníci ochutnat nejen českou kuchyni a domácí produkty.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.