01.11.2014 | Stane se vám někdy, že stojíte před ledničkou a váháte, jestli ta plíseň na sýru je ještě ta, která tam má být nebo zda už má mléčný výrobek to nejlepší za sebou?
29.10.2014 | Zdá se vám vaše kuchyně perfektně čistá? Vůbec to tak být nemusí. Vlhkost a zbytky jídla totiž tvoří ideální prostředí pro růst mikroorganismů, které ohrožují zdraví. Z deseti mikrobů se během pouhých 24 hodin mohou stát miliony…
24.10.2014 | „Pokud se má člověk rád, proč by si ubližoval nevhodnou stravou?“ ptá se v našem rozhovoru Lucie Aujeská, lektorka Akademie léčivé výživy, která absolvovala kurzy o celostní přírodní medicíně, ajurvédě a makrobiotice.
22.10.2014 | Zbytky paštiky na "vašem" salámu, plátek masa hozený přímo na váhu a ruce bez rukavic podávající vám pečivo... Co všechno je při prodeji potravin dovolené a kdy už máme právo se ozvat?
21.10.2014 | Velký nákup děláme většinou jednou týdně, v pracovní den, rádi nakupujeme především v Kauflandu a Globusu.
21.10.2014 | Ve výpravách do lesa s košíkem s námi mohou soupeřit snad jen Skandinávci. Víte ale, že i pro sběr plodů platí určitá pravidla?
21.10.2014 | Vítězem 11. ročníku celostátní soutěže Kornspitz® roku 2014 se stalo pekařství PANE spol. s r. o., druhé místo vybojovala Tesco Stores ČR a.s. Praha–Zličín, třetí pozici obsadila UNITED BAKERIES a.s. v Liberci.
19.10.2014 | Květiny, zelenina nebo tiramisu - takové jsou směry, kudy se ubírá čokoládová móda.
19.10.2014 | Výstava je součástí mezinárodního projektu a poukazuje na nedostatek potravin, plýtváni s nimi i energetickou chudobu spojenou s jejich zpracováním,
17.10.2014 | Již tento pátek otvírá své brány největší festival jídla a pití v Ústeckém kraji. V areálu Zahrady Čech po dobu tří dnů budou moci návštěvníci ochutnat nejen českou kuchyni a domácí produkty.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.