10.08.2011 | Všichni nějaké máme. Zběsile hltáme, dopřáváme si kalorické svačinky a pak se divíme, že nedopneme kalhoty a máme pořád špatnou náladu? Jaké jsou nejčastější zlozvyky a jak s nimi zatočit jednou provždy?
01.08.2011 | Léto je časem cestování, rautů a výletů s přáteli, u kterého nesmí chybět dobré jídlo a pití. Co si dopřávat, aby byl spokojený náš žaludek, vyhnuli jsme se cestovní nevolnosti a jiným letním nepříjemnostem?
27.04.2011 | ...ale musíte pro ně k řezníkovi.
25.03.2011 | A je tu dlouhou a toužebně očekávané jaro. Přináší více slunce, více denního světla, optimismus při pohledu na rostoucí a kvetoucí rostlinstvo... Ale také jarní únavu, při které nám tělo spočítá vše, čím jsme se na něm během zimy provinili. Naštěstí je tu také první, tzv. raná zelenina, a to dokonce přímo z českých polí a zahrádek. S tou se dá mnoha zdravotním potížím předejít.
22.03.2011 | Tuky jsou nejvydatnějším zdrojem energie. Kromě jiných funkcí umožňují vstřebávání vitamínů A, D, E a K z potravy, patří mezi hlavní živiny člověka. Tuky však současně představují i riziko. Nadměrná konzumace a nevhodná skladba tuků ve stravě vede k rakovině tlustého střeva, obezitě, cukrovce a cévním mozkovým příhodám. Zdravý dospělý člověk by měl svůj energetický příjem hradit tuky z cca 25 – 30 %,denní příjem všech tuků by se tedy měl pohybovat v rozmezí od 60 do 100 g.
03.02.2011 | S blížícím se jarem mnozí přemýšlejí o absolvování očistných kůr nebo půstů. Půsty provázejí téměř všechna náboženství. Jejich účelem je vedle očisty těla i očista duše, rozjímání.
25.01.2011 | Trápí vás opakované záněty močového ústrojí? Zázračné červené plody ze Severní Ameriky vám pomohou užívat si sexu beze strachu z vracejících se infekcí.
18.01.2011 | Přinášíme vám druhé pokračování seriálu Zdraví za pár korun. Tantokrát se zaměříme na křen, červenou řepu a celer a k tomu vám poradíme několik užitečných tipů.
11.01.2011 | Lékárny jsou přeplněné doplňky stravy na posílení imunity. Pokud za ně nechceme zbytečně utrácet, svému zdraví rozhodně neublížíme. Tělu nejvíce prospějeme tím, když budeme jíst zdravé potraviny. Což neznamená nutně bio, ale především takové, o nichž víme, že pocházejí od českých zemědělců, a necestovaly k nám tedy přes půl zeměkoule.
29.10.2010 | Energii potřebujeme k našemu životu. Přijímáme ji ve formě chemické energie, která je uložena v živinách (bílkovinách, sacharidech a tucích).
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.