Články se štítkem: zdravá strava

Najděte si cestu k fazolím, máte pro to minimálně tyto důvody

26.01.2021 | Fazole se řadí mezi hodnotné luštěniny obsahující významné množství bílkovin (cca 20g/100g), rozpustnou i nerozpustnou vlákninu (více jak 8g/100g) a malé množství tuku (0,5-1,5g/100g). Díky obsahu bílkovin pomáhají budovat svalovou hmotu.

Červená řepa: Podpoří imunitní systém a dokáže regenerovat organismus

24.04.2020 | Když se řekne červená řepa, především starší generace si vybaví nevábný sterilovaný salát, který byl podáván ve školních jídelnách.

Polévku uděláte i z jablek! Recept, který se vyplatí zkusit

16.03.2020 | Cože jablečná polévka? Pokud jste zareagovali podobně, vězte, že je skutečně výtečná a my vám na ni přidáváme recept.

Listovou zeleninu zakápnout citronem, aneb triky, jak z potravin vytěžit maximum pro zdraví

09.03.2020 | Jíte hrachovou kaši s plátkem chleba? Dochucujete saláty olejem či slaninou? Proč se asi zažila úprava čočky nakyselo a s okurkou? Mnoho stravovacích zvyklostí přebíráme automaticky, aniž bychom se zamýšleli proč.

Čokoláda nebo botox? Co více prospěje vaší pleti?

18.10.2019 | Je čokoláda lepší než botox? Jestliže je černá, je rozhodně jakýmsi elixírem přirozeného mládí. Britští vědci nedávno dokonce vymysleli recept, kdy jsou u čokolády zesíleny její antioxidační účinky. Píše o tom francouzský deník Le Figaro.

Rakytník: oranžový zázrak proti únavě i nachlazení

08.08.2019 | Rakytník se čím dál více dostává do popředí zájmu, jeho plody jsou plné vitaminů. Vitaminu C obsahují dokonce pětadvacetkrát více než citrusy. Udává se, že jedna bobule pokryje celodenní doporučenou dávku.

Jedete na dovolenou s all inclusive? 5 tipů, jak na ní nepřibrat!

06.08.2019 | Programy all inclusive vás nijak nelimitují, některé jsou dokonce nastaveny tak, že jen co se odnese snídaně, už na stole přistává snack a takto se stoly prohýbají až do pozdních nočních hodin. Ani to ale neznamená, že si z dovolené musíte přivézt i suvenýr v podobě pár kilogramů navíc.

Zvěřinové hody chutně a bezpečně

30.10.2015 | Dříve hlavní zdroj obživy, dnes pochoutka, kterou si dopřáváme jen jednou za čas. Zvěřina je maso velmi specifické, které potřebuje více péče než běžněji používané druhy, ovšem při dodržení základních pravidel se úsilí a čas strávený v kuchyni rozhodně vyplatí. Poradíme vám, kde zvěřinu (ne)kupovat, jak si s ní poradit po příchodu domů i jaké zdravotní benefity nám nabízí.

Bio strava: šetrnější, ne nutně dietnější

30.10.2015 | Organická strava je alternativní výživový směr založený na konzumaci produktů a potravin, které pocházejí z ekologického zemědělství a jsou označovány jako bio. V širším pohledu se jedná o životní styl, v jehož ústředí stojí hodnoty spojované s ekologickým zemědělstvím. Jeho prioritou je upřednostňování kvality před kvantitou a cílem získání hodnotných potravin při současné ochraně životního prostředí, etickém přístupu ke zvířatům, šetření zdrojů a ochraně zdraví.

Šípek, dítě plané růže s léčitelskými schopnostmi

25.09.2015 | Až vás někdo pošle k šípku, nenadávejte mu. Hezky mu poděkujte a vyražte k šípkové růži. Její červené plody jen tak nepřehlédnete a mezi trnitými větvemi se skrývají drobné, jasně červené plody, jejichž příznivé působení na zdraví člověka popsal už anglosaský herbář z 11. století a jež byly nedílnou součástí lidového léčitelství. Jak mohou pomoci i vám?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.