Zaujalo nás

Tajemství živé vody

05.09.2014 | Kde a jak vznikl alkohol? Proč se pálenkám říkalo dryáky? A proč ve Vietnamu popíjejí pálenku z gekonů?

Podpora českých potravin ze strany státu je nedostatečná

05.09.2014 | Družstevní prodejny COOP jsou připraveny jednat s ministerstvem zemědělství či Potravinářskou komorou o větší podpoře zboží od regionálních výrobců.

Ruské embargo sráží výkupní ceny jablek a zeleniny

05.09.2014 | Obchodní řetězce dnes za jablka nabízejí zhruba polovinu toho, co před rokem.

Biopotravinou roku je konopné sádlo z farmy Sasov

04.09.2014 | Bodovaly také Černíkovické okurky, Bio cukrový hrášek a Rulandské šedé.

Foodparade se blíží

03.09.2014 | Škola vaření Chefparade pořádá již 4. ročník festivalu Foodparade, který se koná 6. a 7. září opět v krásných zahradách pražského zámku Troja.

Téměř dvě třetiny Francouzů nerozumí vínu

03.09.2014 | Výsledky průzkumu časopisu Terre de vins překvapily.

Moderní technologie pro potravinářský průmysl

03.09.2014 | V úterý 16. září se v NH Hotels v Olomouci uskuteční konference, jejímž cílem je posílit konkurenceschopnost českých potravinářských podniků.

V soutěži regionálních potravin uspěly klobásy, pstruh i rohlík

01.09.2014 | Co ochutnat na jižní Moravě? Višňové víno, uzeného pstruha a Rostěnického divočáka!

Chutě českých regionů VII

29.08.2014 | Udělejme si malý výlet na Slovácko nebo také Moravské Slovácko, do národopisné oblasti jižní a jihovýchodní Moravy ležící jihovýchodně od Brna.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.