21.07.2014 | Nakoukneme pod pokličku tradiční kuchyně Jihomoravského kraje. Proč je černý bez kouzelný a co je to zaklechtaná polévka?
18.07.2014 | Pojďme se detailněji podívat na bezpečnost, analytické složení, původ potravin, senzorické vlastnosti, označení a obaly.
17.07.2014 | Cizí výrobci parazitují na olomouckých tvarůžcích. EU ani SZPI proti tomu však nic nezmůže.
16.07.2014 | Biopotraviny jsou nutričně hodnotnější než produkty konvenčního zemědělství. Vyplývá to z výsledků nové mezinárodní studie vedené britskou Newcastle University.
15.07.2014 | V soutěži o Nejlepší ovocný knedlík 2014 vyhrál klasický český kynutý knedlík plněný malinami.
14.07.2014 | Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm provoní o víkendu pekařské výrobky. Bude se tam konat 21. ročník akce Pekařská sobota.
14.07.2014 | Ve starověku i středověku byla otrava jídlem oblíbeným a nenápadným způsobem, jak se někoho zbavit, proto bylo například na královských dvorech normální mít své ochutnavače.
14.07.2014 | Srdce v ohni – cítíte to stejně, nebo jste stále unavení? Tradiční čínská medicína říká, že letní období je v elementu ohně, ke kterému se řadí orgánový okruh srdce a tenkého střeva.
09.07.2014 | Obchodníci budou muset podrobněji informovat zákazníky o původu potravin. Novela zákona má nabýt účinnosti 1. ledna příštího roku.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.