Zaujalo nás

JE TO TADY! NÍZKÁ CENA PŘEDBÍHÁ KVALITU POTRAVIN

05.01.2022 | Lidé při nákupu potravin kladou větší důraz na cenu. Cena je nyní důležitá pro 34 procent populace, tedy o pět procentních bodů více než před 2,5 lety, kdy se tento průzkum prováděl naposledy. Vyplývá to z aktuálního průzkumu poradenské společnosti KPMG. Kvalita je rozhodující pro 44 procent Čechů, o procentní bod více než dříve.

KAM MŮŽE SMĚŘOVAT TUZEMSKÉ CUKRÁŘSTVÍ?

05.01.2022 | Ačkoli se může zdát, že mluvit v souvislosti s potřebou zlepšit složení jídelníčků tuzemských spotřebitelů o výrobě dortů a cukrářských produktů nemá logiku, trendy zdravějšího stravování zasáhnou, a částečně již zasahují, i klasickou cukrářskou výrobu.

KAREL FRÝD: ZA KVALITU POTRAVIN SI PŘIPLATÍTE, ALE VAŠE TĚLO VÁM TO VRÁTÍ

04.01.2022 | Plyšák Caros, neboli Karel Frýd. Tohoto účastníka legendární a historicky první české verze reality show Big Brother, kterou jsme na obrazovkách tuzemské komerční televize viděli před šestnácti lety, si jistě všichni diváci pamatují. Soutěž sice tehdy nevyhrál, ale životní výhrou se nakonec pyšní. Tou je jeho rodina. Navíc se živí tím, co ho nejvíc baví. Je z něj úspěšný fitness kouč a kondiční trenér, který pomáhá lidem dosáhnout jejich vysněné postavy. Jeho odborných rad o kombinaci stravování a cvičení už využila i řada českých celebrit. O jídle tak toho Karel Frýd ví opravdu hodně.

NEJLEPŠÍ KOLEKCI SALONU VÍN MÁ MIKULOV!

03.01.2022 | Cenu za nejlepší kolekci v letošním Salonu vín získal Mikrosvín Mikulov, který má mezi stovkou nejlepších vín devět zástupců. Národní vinařské centrum, které soutěž pořádá, zveřejnilo podrobné výsledky v tiskové zprávě. Upřesnilo také, že letošní Salon vín se na zámku ve Valticích na Břeclavsku otevře pro veřejnost 4. února.

PF 2022

01.01.2022 | Milí čtenáři, jako poděkování za Vaši přízeň i my vykračujeme do šestkového roku 2022 s novým designem!

ZA 15 MINUT U VÁS! BOLT SPOUŠTÍ NOVOU SLUŽBU

31.12.2021 | Společnost Bolt dnes v Praze spouští novou službu Bolt Market, kdy z vlastního obchodu doveze nákup do 15 minut. Služba je součástí aplikace Bolt Food, dostupná je zatím ve Vršovicích a okolních městských částech. Společnost plánuje její rozšíření po Praze, ale i do dalších měst, a to od ledna.

MASOVÁ OBLIBA NEMASA: JE LIBO PŘÍDATNÉ LÁTKY?

28.12.2021 | Rostlinné náhražky masa si získávají fanoušky doslova raketovým tempem. S ohledem na kampaně zobrazující trpící zvířata, apokalypsu hrozící vlivem skleníkových plynů, případně obavy o vyčerpatelné zásoby masa skutečného se asi nelze ani čemu divit. Otázkou je, jestli tento krok skutečně přinese to, co slibuje.

ZRÁNÍ MASA: PROCES, DÍKY KTERÉMU NÁM CHUTNÁ

28.12.2021 | Zrání hovězího masa je přirozený proces, při kterém dochází vlivem enzymů ke štěpení svalových struktur. Glykogen (neboli takzvaný živočišný škrob) se mění na kyselinu mléčnou, která rozrušuje vazby mezi jednotlivými vlákny, uvolňuje se ztuhlost svalů a maso se stává měkčí a křehčí. Proces začíná asi třetí den po porážce, nejrychlejší je mezi sedmým a desátým dnem a pak se opět zpomaluje. Obvyklá doba zrání je 21 dní.

4 MÝTY O RYBÁCH, U KTERÝCH ZAPŘEMÝŠLÍTE

27.12.2021 | Ryby jsou drahé, určené jen pro milovníky dietní stravy a ty zmrazené jsou vždy nekvalitní. Možná jsou právě mýty spojené s rybami důvodem, proč v konzumaci ryb končíme na samém chvostu evropského žebříčku. Je tak načase alespoň některé z mýtů a polopravd, které o rybách kolují, potvrdit, či vyvrátit.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.