17.03.2023 | Ať už vám lepek nedělá dobře, nebo jste se rozhodli, že se vzdáte nepříliš populární bílé mouky, nemusíte se vzdávat zároveň i mlsání. Máme pro vás recepty, které stojí za to vyzkoušet!
20.02.2023 | Ne nadarmo se říká, že med je tekuté zlato. Je doslova napumpován celou škálu zdraví prospěšných látek. Zároveň je zdrojem bílkovin, a i zásobárnou minerálních látek. Když se k tomu přidají ceněné enzymy, aminokyseliny a fakt, že je pro tělo příznivějším sladidlem než cukr, vzniká všestranně výhodná surovina, ze které je jen radost vařit a péct.
17.01.2023 | Veganská verze laskonek, na tomto receptu se naučíte, jak připravit veganský sníh, který můžete použít i na jiné druhy veganského cukroví.
15.12.2022 | Poptávka po vánočním cukroví je letos proti minulému roku zatím o desetinu nižší, řekl ČTK výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR Bohumil Hlavatý. Očekával přitom, že prodej meziročně klesne o čtvrtinu až třetinu. Podle vedoucího výroby v pekařstvích řetězce Globus Pavla Meduny budou lidé tento rok ve větší míře péct cukroví doma. Prodej máslového těsta meziročně vzrostl zhruba o osm až deset procent, uvedl.
12.09.2022 | Chlebů můžete doma upéct nepřeberné množství – od toastového, přes bramborový, klasický žitný až po neobvykle dochucené varianty. Základní rozdíl ovšem tkví v tom, zda jde o chléb kváskový, nebo kvasnicový. Ačkoli mohou být podobné názvy matoucí, oba druhy se od sebe výrazně liší.
06.06.2022 | Ať jste pekařští mazáci, nebo máte za sebou jen pár nesmělých bábovkových pokusů, určitě víte, k čemu se v kuchyni používá kypřicí prášek a jedlá soda. Vypadají podobně a po obou saháme ve snaze docílit nadýchaného a vláčného těsta. Zde ovšem vzájemné podobnosti končí a je třeba se blíže seznámit se zákonitostmi, které s sebou použití konkrétního kypřidla nese, abyste z trouby pokaždé vytáhli výtvor, na který se bude dlouho vzpomínat. V dobrém, samozřejmě.
17.05.2022 | Nadýchané těsto a jemný, akorát sladký, perfektně vyšlehaný a ochucený krém – spojení, jenž tvoří cupcake snů. Přestože propracovat se k uspokojivému výsledku kolikrát stojí hned několik pokusů, není z toho třeba dělat vědu. Vsaďte na ozkoušené krémy profesionálů a nechvátejte. Perfektní krém si žádá svůj čas.
15.04.2022 | Velikonoce už klepou na dveře - nejvyšší čas se na ně náležitě připravit. Na barvení vajec ještě času dost, na pečení však nikoli. Udělejte si velikonoční perníčky, nadýchané jidáše nebo mazanec s ořechy!
11.11.2021 | K Vánocům neodmyslitelně patří cukroví, které mimo jiné obsahuje spoustu cukru. Dají se ale využít různé alternativy, které budou plnit stejnou úlohu. Cukroví přesto bude chutné a ke všemu se přizpůsobí vašemu zdravému životnímu stylu.
14.04.2021 | Nad čerstvé pečivo není, a když je navíc vytažené z domácí trouby, jen se po něm zapráší. Příprava není složitá, těsto nemusíte nechat ani kynout. Není se čeho bát. Pusťte se do přípravy klidně ještě dnes - večeře, za kterou sklidíte úspěch, je zaručena.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.