14.07.2015 | Celkem 2 490 lidí si nechalo prověřit svou hladinu cholesterolu v krvi v rámci putovní akce Flora pro.activ. Ta objela v průběhu května a června celkem 30 míst po celé České republice.
09.07.2015 | Na letní dovolené se v jídle moc neomezujeme a právě se stravou souvisí i nejvíce pojistných událostí. Pouhé jedno procento Čechů jede k moři zhubnout, každý třetí z nás si pochoutek užívá dosytnosti a většinou se vrací nejen se zážitky, ale s kilogramy navíc. Jak se nepříjemností na letní dovolené vyvarovat?
29.06.2015 | Pro mnohé nejoblíbenější roční období je tady a tělo si říká o změnu v jídelníčku. Stejně jako se mnohdy odlehčí letní denní program i náš organismus si zaslouží dávku zdravých a lehkých potravin. Podle staré taoistické filosofie je léto obdobím horka a sucha, kdy energie směřuje ven a je expanzivní – prýští a tryská do všech stran.
19.06.2015 | Pokud v dnešní hektické době hledáte životní rovnováhu, seznamte se s ájurvédou. Je to východní medicína, která pomáhá porozumět vlastní přirozenosti a léčí nastolením harmonie v těle. Člověka chápe jako skladbu pěti elementů: vzduchu, prostoru, ohně, vody a země. Dva z nich pak vždycky tvoří základ jedné ze tří životních energií, tzv. dóš, jež se jmenují váta, pitta a kapha.
05.06.2015 | Nastává doba, kdy děti hází školní povinnosti za hlavu a těší se na prázdninové radovánky. Řada z nich zamíří na dětský tábor, ať již ve stanech či rekreačních zařízeních, který jim nezajistí komfort jako hotel u moře. Vždy byste si měli být jisti, že si potomek pochutnává na hygienicky nezávadných jídlech, která splňují nároky na správnou skladbu jídelníčku.
05.06.2015 | Příležitost poznat farmáře v okolí budou mít i letos lidé, kteří navštíví zemědělská hospodářství zapojená do projektu Ministerstva zemědělství „Poznej svého farmáře“. První hospodářství, Zámecké sady v Chrámcích v Ústeckém kraji, mohli lidé navštívit již 30. května.
27.05.2015 | Podle čínské medicíny jsou zdraví a dlouhověkost ovlivněny dispozicí zděděnou po předcích, vitalitou a výsledkem všeho, co se děje kolem nás. Důležité je, jak všechny tyto podněty zpracováváme, jak reagujeme, jak o kondici pečujeme například cvičením, myšlením, stravou.
20.05.2015 | Z britského průzkumu vyplynulo, že pokud by se lidé drželi zásad vyvážené stravy, mohli by omezit riziko infarktu a mrtvice o třetinu. Češi překračují doporučovaná množství rizikových živin podobně jako Britové.
05.05.2015 | „Největší z malých“, tak se charakterizuje Josef Dvořák, člen Českomoravské drůbežářské komory a majitel statku ve Zlatníkách u Prahy, na kterém chová v podestýlkovém chovu pět tisíc nosnic. Vejce jsou jeho hlavní komoditou, ale vymýšlí nové možnosti, jak nabídnout zákazníkům více než plato vajec.
27.04.2015 | Věčné téma maminek i školních kuchařek - jak upravit zdravé pokrmy tak, aby je děti nadšeně a rády konzumovaly? S odpovědí teď přišli autoři studie na Harvardově univerzitě.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.