17.05.2013 | Koupíte povidla výborná i nepoživatelná. Pomůžeme vám se v nich zorientovat!
18.04.2013 | Otestovali jsme 14 vzorků běžně dostupných eidamů. Čím se lišily? A jak poznat, zda skutečně kupujete sýr?
22.03.2013 | Otestovali jsme 13 vzorků běžně dostupných uzených mas. Jak jsou na tom s obsahem masa, soli, fosfátů a polycyklických aromatických uhlovodíků?
25.02.2013 | Jaká je kvalita pomazánkových másel od různých českých výrobců?
30.01.2013 | Slunečnicový olej je jedním z velmi oblíbených stolních olejů. Důvodem je jeho cenová dostupnost a neutrální chuť. Olej se získává ze semen slunečnice roční, která je plodinou teplé části mírného pásma.
17.12.2012 | Snižování nákladů na použité suroviny způsobuje, že se někteří výrobci salámů pohybují na samotné hraně legislativních požadavků a občas sklouznou i pod ní.
31.10.2012 | V Čechách paštiky nepovažujeme za vrchol kulinárního umění a průmyslové výrobky tohoto typu mají spíše pověst potravin, do kterých se zpracují levnější "zbytky" po zpracování masa.
27.09.2012 | Při testování jsme se tentokrát zaměřili na obsah vajec v těstovinách, který sice legislativa nereguluje, nicméně, tento údaj musí být na obalu výrobci označen.
27.08.2012 | Při testování v laboratoři jsme se tentokrát zaměřili na vaječné žloutky, které díky obsahu lecitinu fungují v majonézách jako emulgátor.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.