02.09.2010 | V souvislosti se zahájením projektu „Září – Měsíc biopotravin a ekologického zemědělství 2010“ poskytla DEMA a. s. data, týkající se zájmu občanů ČR o biopotraviny.
30.08.2010 | Celkem 5331 lidí si dnes večer v Plzni v jednu chvíli připilo plechovkovým pivem Gambrinus či Pilsner Urquell. Padl tak sedm let starý rekord rovněž z plzeňského festivalu, který činil 4956 lidí při hromadném přípitku. Překonání rekordu je jednou z doprovodných akcí tradiční dvoudenní slavnosti plzeňského piva Pilsner Fest, řekl dnes ČTK Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje.
28.08.2010 | Přemýšleli jste nad tím, proč některá jídla mají tak nezvyklé názvy? Většinou asi ne. Takový španělský ptáček prostě sbaštíte a vůbec si nelámete hlavu, proč se plněný masový plátek jmenuje zrovna tak, a ne jinak.
25.08.2010 | Objevuje se hlemýždí maso čas od času na vašem stole, nebo jen zřídkakdy, třeba ve štědrovečernímu menu? Anebo patříte k početné komunitě, která by tuto delikatesu nikdy nepozřela? Vyprodukovat dobré hlemýždě je dřina, ale jejich lahodné dietní maso rozhodně stojí za to.
24.08.2010 | Podle odborníků mohou i zdravější jídla bez cukru a s nízkým obsahem soli chutnat stejně dobře jako nezdravé, ale velmi chutné „kalorické bomby“. Stačí jen oklamat mozek novou chemickou látkou.
24.08.2010 | Letní období láká ochutnat mořské speciality tak, jak je připravují kuchaři v přímořských zemích – na grilu. S grilovacími kokosovými briketami dokážete také na vašem grilu snadno připravit báječné mořské pochoutky, jako jsou krevety, kalamáry, chobotnice, mušle a další. Svými vlastnostmi se brikety z lisovaných zuhelnatělých kokosových slupek staly velmi oblíbené v zemích ležících u Středozemního moře. Následně se brikety původem z Asie začaly ve větší míře dovážet i dále na evropský kontinent. V Čechách jsou kokosové grilovací brikety dostupné pod značkou KOBRI. Vyzkoušejte tipy na grilování od šéfkuchaře Tomáše Levého a také dva recepty na výborné grilované krevety.
19.08.2010 | Také do vás v dětství doma či ve škole cpali doslova „pod tlakem“ nevábnou zelenou kaši ze zmrazeného protlaku, protože je špenát „strašně zdravý“? A co když vás přemůže chřipka? Léčíte ji kilogramy pomerančů, až máte šťávou poleptaný jazyk a překyselený žaludek? A co třeba dieta s pomocí obrovského množství syrové zeleniny bohatě prokládaná sojovým masem či sýrem tofu?
19.08.2010 | Špičková vína mají v současnosti bez nadsázky cenu zlata, představují jistou investici a prodávají se za jednu z nejvyšších cen v historii, napsala agentura Reuters.
17.08.2010 | Je jejich čas. Mattioli o nich ve svém herbáři říká: „Pití odvaru celého květu i ovoce ve víně jest vznešený lék při uštknutí, ranění jedovatými žížalami, hady a štíry.“ Těžko posoudit, ale jisté je, že léčivé účinky ostružin rozhodně stojí za povšimnutí.
13.08.2010 |
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.