19.06.2015 | Debatu o tom, kdo určuje ceny, v posledních době rozvířila novela zákona o významné tržní síle. Podle obchodníků jejím schválením dojde ke zdražení potravin.
19.06.2015 | Společnost Ferrero by podle ministryně měla palmový olej ve svých výrobcích nahradit surovinou šetrnější k životnímu prostředí.
18.06.2015 | Chtěli byste ochutnat něco exotického? Třeba krokodýla, žábu anebo krajtu či zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na dostihovém závodišti.
09.06.2015 | Hodonínsko na jižní Moravě je krajem vinné révy, vinohrad zde dříve vlastnila téměř každá rodina. Děti se učily od rodičů a pokračovaly v tradici. Dnes se tento trend mění. Práce na vlastním vinohradu je náročná a řada potomků ustupuje od tradic. Václav Kratochvil však patří mezi ty zarputilé a zkušené vinaře.
05.06.2015 | Dne 4. června proběhlo velké klání nejlepších pekařů a pekáren v České republice. Prestižní soutěž Chléb roku, kterou každoročně pořádá Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR v rámci svátku Dny chleba, se konala v pardubickém výstavišti Ideon. Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Marian Jurečka, který se klání osobně zúčastnil.
28.05.2015 | Slavnosti vína se uskuteční od 11. do 13. září, sdělil Jaroslav Chaloupecký z pořádající Znojemské besedy. Návštěvníci tak budou moci více poznat i znojemské památky a zákoutí města.
28.05.2015 | Sezonu drobného ovoce každoročně zahajuje sklizeň prvních českých jahod. Na jejich sběr pak navazují maliny a ostružiny. Oblíbenost sladkých plodů není překvapivá, jen v obchodech Tesco se za loňský rok prodalo přes 250 tun českých jahod.
27.05.2015 | Podle čínské medicíny jsou zdraví a dlouhověkost ovlivněny dispozicí zděděnou po předcích, vitalitou a výsledkem všeho, co se děje kolem nás. Důležité je, jak všechny tyto podněty zpracováváme, jak reagujeme, jak o kondici pečujeme například cvičením, myšlením, stravou.
26.05.2015 | Mnozí ji titulují jako marmeládovou královnu, po jejích výrobcích touží v královských palácích i luxusních obchodech. Blanka Milfaitová se však rozhodla, že cesta velkopodnikatelky ke štěstí nevede a dala přednost samotě v horách a cestám v obytném autě, ve kterém měsíce putuje po světě a propadá své vášni – přípravě marmelád.
25.05.2015 | Otřesné podmínky v některých restauracích šokovaly celou republiku. Od začátku roku byly uzavřeny desítky restaurací, jejichž kuchyně připomínaly spíše skladiště či chlívek než místo, ve kterém by měly být připravovány pokrmy, na kterých si zákazníci pochutnají a nezpůsobí jim zdravotní potíže.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.