14.04.2015 | Podle odhadů překračuje denní energetický příjem z cukrů v dnešní populaci více než dvojnásobně doporučené množství. Tento fakt s sebou pochopitelně nese vážné zdravotní důsledky. Co nadbytek cukru dělá s naším tělem a psychikou? Opravdu můžeme být na sladkém doslova závislí? Je cukr obávaným „bílým zabijákem“?
14.04.2015 | Ráno po probuzení, v poledne po obědě, odpoledne pro povzbuzení… ne vždy máme čas a příležitost vychutnat si kávu v kavárně a ke slovu tak přichází instantní produkt. Oceňujeme na něm především jednoduchost a rychlost přípravy. Jak je to s kvalitou rozpustné kávy? Jsou nejdražší výrobky zároveň i těmi nejlepšími?
13.04.2015 | Výběr zajímavostí o českých pivech ke 120. výročí založení Českého akciového pivovaru, od roku 1967 národního podniku Budějovický Budvar, které dovrší 15. dubna.
10.04.2015 | Peču, pečeš, pečeme. Ale z čeho? Pokud má ve vaší spíži své místo jen klasická pšeničná mouka, vyzkoušejte i druhy méně obvyklé. Překvapí vás nejen ¨neobvyklá chuť, ale také zdravotní benefit, především nižší obsah lepku. Žitná, rýžová, ale i kaštanová nebo amarantová – v dnešní době je výběr nepřeberný.
09.04.2015 | Kuchyně Nového Zélandu je kombinací gastronomie původních obyvatel a evropských i asijských přistěhovalců. Dnes není jejich pouhou syntézou, ale existuje identifikovatelná autentická novozélandská kuchyně, ve které se promítají vlivy australské, kalifornské, středomořské i asijské.
07.04.2015 | V nabídce internetových obchodů postrádají lidé sortiment potravin. S šíří nabídky tuzemských internetových obchodů je spokojena necelá polovina Čech, nějakou výhradu k šíři sortimentu má 52 % lidí.
02.04.2015 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce zpřístupňuje na portálu Potraviny na pranýři přehled provozoven, které inspekce uzavřela pro závažné porušení hygienických předpisů.
01.04.2015 | Nové etikety o původu masa musí uvádět od 1. dubna 2015 obchodníci na svých prodejních pultech i samotných balíčcích.
30.03.2015 | Nestíháte tradiční velikonoční pečivo upéct, a proto se pro něj chystáte do obchodu? Poradíme vám, jak koupit ten nejlepší, jak ho doma skladovat a kdy nejpozději jej zkonzumovat.
27.03.2015 | Na výběru vítěze se letos stejně jako loni kromě odborné poroty svými hlasy podílela také veřejnost. Šestého ročníku soutěže se účastnilo 32 vinařství, o pět více než loni.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.