15.07.2013 | V souvislosti s jídlem připravovaným ve školních jídelnách se stále vracejí a omílají poznámky o „univerzální hnědé omáčce“ a „blafech“, co se nedají jíst.
19.06.2013 | Přinejmenším dva až tři litry tekutiny v menších dávkách v průběhu celého dne, při zátěži i víc, doporučují hygienici lidem v nynějších horkých dnech.
18.06.2013 | Školní jídelnou prošel každý z nás. Při vyslovení těchto dvou slov si vybavíme barvité vzpomínky na konkrétní jídlo, atmosféru v jídelně, kuchařky či chování dozorujících učitelů.
27.05.2013 | Nová webová stránka www.zdravasvacina.eu poskytne zájemcům o zdravé stravování dětí praktické informace, odborné rady a tipy.
25.04.2013 | Pravidelná snídaně patří k nejdůležitějším výživovým zásadám dětského jídelníčku. Jako ideální volba se jeví dětské snídaňové cereálie, zvlášť když je díky veselým obalům vyžadují i děti samy. Zda jsou však skutečně zdravou a výživnou snídaní, jsme se zeptali nutriční terapeutky Hany Knížkové z Poradenského centra Výživa dětí.
29.03.2013 | Mohou děti jíst vnitřnosti? A co dělat se školákem, který odmítá snídat? Na časté otázky rodičů jsme se zeptali nutriční terapeutky Hany Knížkové z Poradenského centra Výživa dětí.
07.03.2013 | Mnozí rodiče dětí potýkajících se s nadváhou či obezitou chápou, že nadbytečné kilogramy jejich potomka jsou zátěží, která se musí řešit, ale v mnoha případech netuší jak.
13.02.2013 | Po Ovoci do škol a Školním mléku je tady další osvětová akce zaměřená na stravování školáků – Zdravá svačina. Role jednoho z porotců v soutěži pro mladé výtvarníky pořádané v rámci tohoto projektu je i Petr Havlíček, specialista na výživu a zdravý životní styl, se kterým jsme si povídali o nešvarech dětského stravování, vybírání výrobků pro děti i o tom, jak by měla vypadat ideální svačina.
29.10.2012 | Pro některé rodiče je návštěva restaurace zpestřením rodinného života a zaběhnutých rituálů. Jiní se naopak obávají omezeného výběru z ne příliš zdravých a pro děti vhodných pokrmů. Proč to tak je, jsme se zeptali Pavla Suchánka, ředitele společnosti Alakarte, která pořádá festival Děti v restauraci.
04.10.2012 | Se začátkem školního roku přichází i obava rodičů, jak zpestřit svačinu svým dětem, aby byla zdravá, a zároveň ji s chutí snědly. Pestrost může být zaručeným receptem na úspěch. Dopolední svačina je pro malé i velké školáky důležitou porcí dne. Měla by tvořit až 10 až 15 % energetického příjmu dne.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.