Články se štítkem: regiony

Chutě českých regionů III

05.05.2014 | Čemu se říkalo zemská jablka? A jak chutná pravý Křemešník z Vysočiny?

Chutě českých regionů II

13.03.2014 | Vypravíme se za bosáky a bizoním steakem do České Kanady.

Chutě českých regionů I

10.02.2014 | Víte, že se dříve k masu běžně přidával med a jedly se polévky z piva?

Vzrostl počet Regionálních potravin

11.07.2013 | Značku Regionální potravina letos nově získalo 101 výrobků.

Karlovarský kraj ocenil nejlepší regionální potraviny

17.06.2013 | Žitný chléb, karlovarské trubičky, myslivecká klobása, ořechový salám či farmářský kozí sýr získaly dnes titul Regionální potravina Karlovarského kraje.

Nově oceněné výrobky v hradeckém kraji

26.04.2013 | Značku Regionální potravina v Královéhradeckém kraji v letošním čtvrtém ročníku soutěže získalo devět výrobků. Mezi oceněnými jsou například Deštenský chléb z pekařství Karla Reznera, pivo Rychnovský kaštan z Podorlického pivovaru či Hovorkovy hořické trubičky.

Značku Regionální potravina má v Karlovarském kraji osm výrobců

02.07.2012 | Osm producentů potravin může používat v Karlovarském kraji značku Regionální potravina. Své konkrétní zboží, vybrané porotou, mohou takto označovat Prima Karlovy Vary, Jatky Rudolec, farmářka Vlasta Hnátková, Statek Bor, pekař Stanislav Pytlík, Pivovar Permon Sokolov, Karlovarská pekárna Trend a včelař Josef Šefčík.

Karlovy Vary mají první družstevní bioprodejnu

27.06.2012 | Ekologičtí sedláci v Karlovarském kraji táhnou za jeden provaz. Spojili se do družstva. Biopotraviny vyprodukované v regionu se tak snáze dostanou ke spotřebitelům. Otevření nové bioprodejny U sedláků v areálu ZeZaN v Karlových Varech – Dvory je příkladem úspěšné spolupráce členů PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.

Krkonošské kyselo, bramboráky a další regionální speciality

12.06.2012 | Krkonošské strapačky s houbovým ragú, Krkonošský bramborák s česnekem nebo se švestkami v rumu, Krkonošské kyselo nebo sladká tečka Krkonošské sejkory s medem a vlašskými ořechy. Lázeňský resort Údolí Bratrouchov nabízí nejen autentickou krkonošskou přírodu, ale i menu prezentující tento region v jeho tradiční podobě.

Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary

31.05.2012 | Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary, počet obcí s vlastním pivovarem vzrostl od roku 2000 více než dvojnásobně. Na tiskové konferenci to dnes uvedl výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Zvyšující se počet pivovarů souvisí především s trendem vzniku minipivovarů. Řada měst, kde dříve pivovary zavřeli, se nyní v rámci obnovy bývalých pivovarských objektů vrací i k výrobě piva.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.