08.05.2015 | Není škoda vařit pořád dokola jeden druh rýže, když jich existuje tolik? Liší se jak svým tvarem, tak vlastnostmi při vaření a úpravě pokrmů. Zatímco při přípravě suši nebo jídel čínské kuchyně oceníme rýži lepivou, při vaření rizota hledáme jemnost a pevnost zároveň. Jak se v bohatém světě rýže s přehledem zorientovat?
06.05.2015 | Vábničkou kraje kolem jezer je kombinace modrých vod, příjemného podnebí, subtropické vegetace a horských scenérií. Sladká voda je živel, který sjednocuje území Lombardie, spojuje hory, pláně i jezera a z kulinářského hlediska tu vznikla pozoruhodná paleta chutí.
05.05.2015 | „Největší z malých“, tak se charakterizuje Josef Dvořák, člen Českomoravské drůbežářské komory a majitel statku ve Zlatníkách u Prahy, na kterém chová v podestýlkovém chovu pět tisíc nosnic. Vejce jsou jeho hlavní komoditou, ale vymýšlí nové možnosti, jak nabídnout zákazníkům více než plato vajec.
04.05.2015 | Pizza k nám doputovala z italské Neapole, její původ je ale mnohem starší a dohledávat bychom jej mohli až v pramenech řeckých a egyptských. Již Egypťané totiž pekli jednoduché koláče, které obkládali dostupnými ingrediencemi. Římané pak z trošku nudné placky vytvořili poklad mnoha chutí a vůní.
27.04.2015 | Věčné téma maminek i školních kuchařek - jak upravit zdravé pokrmy tak, aby je děti nadšeně a rády konzumovaly? S odpovědí teď přišli autoři studie na Harvardově univerzitě.
24.04.2015 | Znovín Znojmo získal titul šampiona ve vinařské soutěži Les Grands Concours du Monde ve Štrasburku. Kraloval v kategorii odrůdy Sylvánské zelené. Zlaté medaile vezou i další vinaři z Moravy.
24.04.2015 | Povedlo se mi pobláznit mého muže i dospělou dceru, aby se mnou absolvovali osmadvacetidenní očistnou kúru. Detox spustila kniha Antónie Mačingové Zhubněte jednou provždy, která mi ležela v knihovně více než dva roky...
23.04.2015 | V roce 1958 jako člen žákovského včelařského kroužku vytočil svůj první kilogram medu a od té doby je nadšeným včelařem. Václav Kratochvil včelaří na jižní Moravě, obhospodařuje šedesát včelstev a v ZO ČSV Dambořice zastává funkci jednatele. Co vidí jako včelařovu noční můru? A proč je nutné vzít při nákupu medu rozum do hrsti?
15.04.2015 | Nový web spustil Státní zdravotní ústav a má sbírat zdravotní informace v rané fázi vzniku problémů. Nepříznivé reakce hrozí hlavně u potravin nového typu a doplňků stravy.
15.04.2015 | Akademie léčivé výživy v Praze pořádá večerní přednášky a víkendové semináře vedené zakladatelem newyorské Academy of Healing Nutrition Rogerem Greenem, který je považován za jednoho z nejprogresivnějších učitelů oboru přirozené péče o zdraví.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.