Články se štítkem: rozhovory

Občas v kuchyni dopadnu jako pejsek s kočičkou

08.06.2015 | Děti si herce Jana Cinu pamatují jako průvodce televizním magazínem Planeta Yo, jejich maminky a babičky coby Matěje ze seriálové Ordinace, milovníci divadla ho znají z muzikálů, činoher i alternativních experimentů. Je mladý talent stejně odvážný jako jevišti také v kuchyni?

Marmeládová královna: O cestě na vrchol a zase zpět

26.05.2015 | Mnozí ji titulují jako marmeládovou královnu, po jejích výrobcích touží v královských palácích i luxusních obchodech. Blanka Milfaitová se však rozhodla, že cesta velkopodnikatelky ke štěstí nevede a dala přednost samotě v horách a cestám v obytném autě, ve kterém měsíce putuje po světě a propadá své vášni – přípravě marmelád.

Svíčkovou jako v Čechách na Slovensku neumíme

10.04.2015 | Slovenská herečka Alžbeta Bartošová (23) vstoupila na českou divadelní scénu s pověstí nepřehlédnutelného talentu. Naši sousedé o ní mluví jako o své Lucii Bílé. Výjimečný pěvecký rozsah Betka předvádí v pražských muzikálech. Doprovází ji ze Slovenska vedle skvělých profesních referencí i chuť na speciality národní kuchyně?

Jednou jsem snědla dvacet knedlíků

17.03.2015 | Před televizní kamerou to mladé herečce a zářící muzikálové hvězdě Markétě Procházkové šlo s vařečkou na výbornou – jako sympaticky suverénní kuchařce školní jídelny Zuzaně Červeňákové v seriálu Gympl. Že se Markétě daří i na jevišti, se můžete přijít přesvědčit do divadel, v nichž momentálně hraje. Ovšem do své vlastní kuchyně jen tak někoho nepozve. Jak si vede tam?

Pivo v petce je jako bordeaux v krabici

09.03.2015 | Asi všichni ten příběh známe: v roce 1991 Stanislav Bernard, Josef Vávra a Rudolf Šmejkal vydražili zkrachovalý pivovar v privatizaci. Začali si plnit sen o podniku, který bude nejenom vařit poctivé pivo, ale bude mít i názor. Díky kvalitě piva a budování značky se podařilo sen splnit. Jak se ve snu žije dnes, jsme si povídali se Stanislavem Bernardem.

Pořady o vaření gastronomii moc nepřinášejí

05.03.2015 | Nestora a propagátora české kuchyně Jaroslava Sapíka není nutné dlouze představovat. Tentokrát jsme s ním ale nemluvili o receptech nebo českých surovinách. Zaměřili jsme se na nový fenomén, který hýbe audiovizuálními médii – pořady o vaření.

Výchova kuchařů v Čechách

12.02.2015 | Velké školy vychovávající budoucí kuchaře, číšníky a adepty dalších gastronomických oborů jsou často terčem kritiky profesionálů. Evelina Wernerová se rozhodla, že půjde cestou opačnou, tedy založením malé školy, která klade důraz na motivaci absolventů.

Až vyrostu, budu vinařem

23.12.2014 | Oblíbeného moderátora a sportovního komentátora Vojtěcha Bernatského není třeba dlouze představovat. Zavzpomínali jsem na jeho první vlastnoručně uvařené jídlo a podívali se do jeho ledničky.

Sekt vybírejte podle chuti, nikoliv podle ceny

23.12.2014 | Jméno Tomáše Brůhy je mezi milovníky šumivého moku známé. Přes svůj mladý věk je hlavní sommeliér společnosti Bohemia sekt trojnásobným držitelem titulu „Mistr ČR sommeliérů“. Podělil se s námi o rady a tipy, jak vychutnat „bublinky“.

Češi nejsou čajoví barbaři

18.12.2014 | Milovnice čaje, čistokrevná čajařka a od majitelka obchodu prodávajícího čaje TeeGschwendner. To je Markéta Puzrlová, se kterou jsme si povídali o její cestě za poznávání čaje a o tom, jak si čaj správně vybrat a připravit.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.