08.06.2015 | Děti si herce Jana Cinu pamatují jako průvodce televizním magazínem Planeta Yo, jejich maminky a babičky coby Matěje ze seriálové Ordinace, milovníci divadla ho znají z muzikálů, činoher i alternativních experimentů. Je mladý talent stejně odvážný jako jevišti také v kuchyni?
26.05.2015 | Mnozí ji titulují jako marmeládovou královnu, po jejích výrobcích touží v královských palácích i luxusních obchodech. Blanka Milfaitová se však rozhodla, že cesta velkopodnikatelky ke štěstí nevede a dala přednost samotě v horách a cestám v obytném autě, ve kterém měsíce putuje po světě a propadá své vášni – přípravě marmelád.
10.04.2015 | Slovenská herečka Alžbeta Bartošová (23) vstoupila na českou divadelní scénu s pověstí nepřehlédnutelného talentu. Naši sousedé o ní mluví jako o své Lucii Bílé. Výjimečný pěvecký rozsah Betka předvádí v pražských muzikálech. Doprovází ji ze Slovenska vedle skvělých profesních referencí i chuť na speciality národní kuchyně?
17.03.2015 | Před televizní kamerou to mladé herečce a zářící muzikálové hvězdě Markétě Procházkové šlo s vařečkou na výbornou – jako sympaticky suverénní kuchařce školní jídelny Zuzaně Červeňákové v seriálu Gympl. Že se Markétě daří i na jevišti, se můžete přijít přesvědčit do divadel, v nichž momentálně hraje. Ovšem do své vlastní kuchyně jen tak někoho nepozve. Jak si vede tam?
09.03.2015 | Asi všichni ten příběh známe: v roce 1991 Stanislav Bernard, Josef Vávra a Rudolf Šmejkal vydražili zkrachovalý pivovar v privatizaci. Začali si plnit sen o podniku, který bude nejenom vařit poctivé pivo, ale bude mít i názor. Díky kvalitě piva a budování značky se podařilo sen splnit. Jak se ve snu žije dnes, jsme si povídali se Stanislavem Bernardem.
05.03.2015 | Nestora a propagátora české kuchyně Jaroslava Sapíka není nutné dlouze představovat. Tentokrát jsme s ním ale nemluvili o receptech nebo českých surovinách. Zaměřili jsme se na nový fenomén, který hýbe audiovizuálními médii – pořady o vaření.
12.02.2015 | Velké školy vychovávající budoucí kuchaře, číšníky a adepty dalších gastronomických oborů jsou často terčem kritiky profesionálů. Evelina Wernerová se rozhodla, že půjde cestou opačnou, tedy založením malé školy, která klade důraz na motivaci absolventů.
23.12.2014 | Oblíbeného moderátora a sportovního komentátora Vojtěcha Bernatského není třeba dlouze představovat. Zavzpomínali jsem na jeho první vlastnoručně uvařené jídlo a podívali se do jeho ledničky.
23.12.2014 | Jméno Tomáše Brůhy je mezi milovníky šumivého moku známé. Přes svůj mladý věk je hlavní sommeliér společnosti Bohemia sekt trojnásobným držitelem titulu „Mistr ČR sommeliérů“. Podělil se s námi o rady a tipy, jak vychutnat „bublinky“.
18.12.2014 | Milovnice čaje, čistokrevná čajařka a od majitelka obchodu prodávajícího čaje TeeGschwendner. To je Markéta Puzrlová, se kterou jsme si povídali o její cestě za poznávání čaje a o tom, jak si čaj správně vybrat a připravit.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.