31.08.2023 | Vášeň pro italskou gastronomii má jako rodák z ostrova Elba zapsanou v DNA. I přesto si dá s chutí pravou českou kachnu se zelím. Emanuele Ridi se vryl do paměti jako Ital v kuchyni, který Čechy léta zasvěcoval do jednoduchosti přípravy i kouzla kvality surovin kuchyně, která je mu nejbližší, přátelé mu ale neřeknou jinak než Manú. Proto byl i název jeho nejnovějšího projektu jasný. Restaurace Manú Praga, otevřená na jaře 2019 a sídlící na Revoluční ulici, je tak další připomínkou Emanuelovy lásky k rodné vlasti.
27.04.2022 | Otočit život o 180 stupňů, zvlášť když máte našlápnutou kariéru úspěšné brand managerky, chce sakra odvahu. Není ale výzva, která by pro nejkrásnější amatérskou kuchařku roku 2021, Besky, nebyla lákavá – obzvlášť, když ton ve vás rezonuje v každé vůni, chuti i detailu…
04.04.2022 | Herečka Michaela Badinková si diváky získala zejména díky seriálovým rolím v Ulici, Ordinaci v růžové zahradě nebo třeba v Sestřičkách. Pro CZ TEST prozradila i něco málo ze svého soukromí - například to, které jídlo umí úplně nejlíp na světě!
17.01.2022 | Pavel není jen návrhář, nebo kuchař. Je to balzám na duši. Jeho životní energie je nebezpečně chytlavá a jeho pohled na svět neskutečně pokorný. Jestli teď řeknu, že je jednou z osobností, které nemohou minout Vaše srdce, je to pravda. Finalista Master Chef Česko z roku 2020 nenabízí talent a souhru chutí, nabízí sebe, svou duši a svoje přesvědčení. A to se Vám nepřejí!
05.10.2015 | Jak se rocková hvězda stane hvězdou gastronomie? Ať už se pustí do hudby, provozování restaurace nebo sepisování knihy o exotickém koření, Pavel Sedláček dělá všechno, do čeho se pustí, důkladně a od podlahy. A na výsledcích je to moc dobře znát. Povídali jsme se s ním o radostech i strastech provozování restaurace, utíkajících zákaznících i záludnostech psaní knihy o exotickém koření.
27.08.2015 | „Co nadělám, se svým ostře řezaným obličejem se kladných rolí jen tak nedočkám,“ směje se herec Vladimír Marek, když přijde řeč na jeho filmografii plnou zloduchů nejrůznějšího ražení. Rozhodně se neostýchejte pod dojmem z jeho záporáckých rolí usednout s Vladimírem ke společnému stolu. Objevíte v něm zábavného, kultivovaného společníka s velkým rozhledem.
20.08.2015 | Barevná, exotická, pestrá, rozmanitá a někdy také pekelně pálivá – taková je mexická kuchyně. O jejích chutích a vůních jsme si povídali s Radkem Kráslem, majitelem Pepe Lopez, největší mexické restaurace v Čechách, která má kromě své základny v Praze pobočky také v Chomutově a v Ústí nad Labem. Suroviny pro podávané pokrmy dováží přímo z Mexika a plánuje i vydání vlastní kuchařky.
21.07.2015 | S humorem se představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vaření, jídlo a gastronomie je její velkou vášní a stejně tak to platí pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se spojily a Jana Vlková se pustila do psaní Květinové kuchařky i seminářů o jedlých květech v terénu. S obojím slaví nečekané úspěchy.
26.06.2015 | Jana Florentýna Zatloukalová je vystudovanou inženýrkou ekonomie, maminkou čtyř dětí, autorkou kuchařek a blogu, který naučí vařit snad každého. Povídali jsme si s ní o tom, proč má i v době internetu cenu psát kuchařské knihy i jaké potraviny zařadit do jídelníčku v letním období.
09.06.2015 | Hodonínsko na jižní Moravě je krajem vinné révy, vinohrad zde dříve vlastnila téměř každá rodina. Děti se učily od rodičů a pokračovaly v tradici. Dnes se tento trend mění. Práce na vlastním vinohradu je náročná a řada potomků ustupuje od tradic. Václav Kratochvil však patří mezi ty zarputilé a zkušené vinaře.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.