14.02.2013 | Pomazánkové máslo by se nově mělo jmenovat Tradiční pomazánkové. Název výrobku by se měl změnit zhruba v polovině letošního roku. ČTK to řekl mluvčí ministerstva zemědělství (MZe) Jan Žáček. Přejmenování tradičního výrobku v polovině loňského října Česku nařídil Soudní dvůr EU. Podle něj se český produkt nemůže označovat jako pomazánkové máslo, protože neobsahuje dostatečné množství mléčného tuku.
13.02.2013 | Souhlasíte se slovy - láska prochází žaludkem? Je vám sympatické tvrzení, že dobré jídlo a uspokojivý sex patří mezi největší lidská potěšení? Hledali jsme odpověď na otázku, zda skutečně existují potraviny, které jsou schopné probudit vášeň a sexuální touhu.
13.02.2013 | Potravinářská komora chce, aby obchodníci při pultovém prodeji nebalených potravin museli povinně označovat podíl hlavní složky výrobku, například obsah masa v prodávaném salámu či párcích.
05.02.2013 | Ve dnech 7. – 10. února v Křižíkově pavilonu B Výstaviště Praha – Holešovice otevře brány do světa profesionální gastronomie specializovaný festival GASTRO TOUR 2013. Komponovaný odborný program pro majitele a provozovatele restaurací, kaváren, cukráren, barů, zařízení účelového stravování, či jiných gastronomických provozů přinese nejen oborové setkání s možností výměny zkušeností mezi profesionály, ale i zajímavou víkendovou nabídku pro milovníky kvalitní gastronomie z řad veřejnosti.
05.02.2013 | Hned na začátku nového roku bylo národní značkou kvality KLASA oceněno dalších devět vybraných produktů. Tímto cenným uznáním se od 1. 2. 2013 mohou pyšnit čajové směsi Sonnentor, tradiční mošty Eduarda Kozáka a výživné müsli tyčinky od společnosti RUPA.
01.02.2013 | Quinoa v jazyce Inků znamená „matka zrno“. U nás ji zatím moc neznáme, ale čím je pro nás v Čechách pšenice, tím je v Jižní Americe quinoa. Je považována za velice výživnou potravinu, hlavně díky vyváženému podílu aminokyselin a vysokému obsahu bílkovin, vitamínů a minerálů. Právě proto ji i NASA zařadila do výzkumného programu jako vhodnou potravinu na dlouhé vesmírné lety.
23.01.2013 | Potravinářská komora ČR se v reakci na stále se zhoršující situaci v potravinářském sektoru rozhodla vystoupit na obranu českých kvalitních potravin i českého spotřebitele, kterému jsou médii předkládány zavádějící a mnohdy i lživé informace o českých potravinách.
18.01.2013 | …ale i pro vás, odrostlejší děti, strýčka, rodiče i sestru, neboť ořechy by měly patřit do jídelníčku nás všech (vyjma osob trpícími alergií právě na ořechy, malých dětí a osob s poruchami trávicího ústrojí). Ořechy tvoří poměrně zvláštní skupinu ovoce vyznačující se tím, že plody – ořechy, jsou vlastně semena, která jsou konzumována v mnoha podobách. A co víc, z hlediska obsahu nutričních látek lze ořechy hodnotit jako velmi komplexní potravinu.
14.01.2013 | Šampionem Salonu vín - národní soutěže vín pro rok 2013 je Chardonnay 2011 pozdní sběr ze Zámeckého vinařství Bzenec. Víno uspělo v konkurenci 1622 vzorků. Vítěze dnes vybrala porota v Mikulově na Břeclavsku.
07.01.2013 | Pomazánkové máslo by mohlo změnit svůj název asi v polovině letošního roku, vyplývá z odpovědi ministerstva zemědělství (MZe) na dotaz ČTK. Podle dostupných informací by se výrobek mohl jmenovat například české pomazánkové nebo tradiční pomazánkové. Přejmenování tradičního výrobku v polovině října Česku nařídil Soudní dvůr EU.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.