22.05.2012 | Opravdu kvalitní maso je v českých obchodech vzácností. Křehčené kuřecí doháněné vodou, vepřové ze zvířat, která žila celý život ve stresu, a příliš „čerstvé“ hovězí naprosto převažuje.
21.05.2012 | Až do středy 23. května se v rezidenci Mostecká 21 v Praze 1 koná již druhý ročník projektu Pop-Up Boutique Unique Unique s tématem All For Family. Jak už název napovídá, na své si zde přijde celá rodina. Cílem organizátorů bylo vytvořit jedinečný, časově omezený prostor, v němž se harmonicky propojí kvalita a elegance s aktivitou, energií, kreativitou a hravostí.
21.05.2012 | Dvacítka nejlepších kuchařů se utká v praktickém finále soutěže 25. a 26. května v zahradách Bratislavského hradu v rámci Slovak Food Festivalu a celkový vítěz bude vyhlášen v sobotu 26. května v rámci slavnostního galavečera.
10.05.2012 | Moravská a česká růžová vína se objevují na našich stolech stále častěji a jejich obliba rok od roku stoupá. Přesto občas někdo tápe a neví, co si má o růžovém vlastně myslet? Je víc červené, nebo bílé? Je to pití pro dámy, nebo má své místo i na pánské party?
03.05.2012 | Jste milovníky paštik, terin, galantin a rádi byste si je připravili i doma, jen nevíte jak na to?
24.04.2012 | Pokukujte po kulinární inspiraci? Pak se začtěte do kuchařky Deník Dity P. od kulinární expertky a publicistky Dity Pecháčkové a uvařte si jednoduchá, ale originální jídla, jejichž hlavní ingrediencí je láska.
20.04.2012 | Letošní ročník soutěže Česká biopotravina roku udělil kromě hlavní ceny i ceny pro vítěze jednotlivých produktových kategorií. Nejlepším českým biovýrobkem pro gastronomii se staly BIOLINIE Ječné lívance obchodní společnosti PRO-BIO, s.r.o.
12.04.2012 | Mezi návrhy vlády, které mají pomoci zvýšit stabilitu státního rozpočtu, se objevilo zavedení spotřební daně na tichá vína. Toto opatření Svaz vinařů České republiky jednoznačně odmítá jako opatření absurdní, nesmyslně zatěžující vinaře a s minimálním reálným dopadem.
12.04.2012 | Dne 16. dubna vychází Kuchařka plná hudby 17letého Martina Škody. Tato kuchařská kniha je na českém trhu něco zcela ojedinělého – mladý autor ji napsal pro své vrstevníky, a to s ohledem na jejich potřeby, možnosti i přání. Martin ale nevaří jen pro mladé! Jeho originální recepty jistě nadchnou všechny bez ohledu na věk. Ke každému jídlu navíc vybral song, který může doladit atmosféru při i po vaření.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.