Články se štítkem: zajímavosti

Co nevíte o ledovém čaji

22.04.2013 | Víte, kdy vznikl ledový čaj? A jak si ten nejlepší připravit doma?

Světový bezlepkový den

17.04.2013 | Schär zve všechny celiaky i jejich rodinné příslušníky a další zájemce na Světový bezlepkový den, který se bude konat v neděli 28. dubna 2013 od 10 do 14 hodin v TOP Hotelu Praha (Blažimská 1781/4, Praha 4 – Chodov).

Co nevíte o kefíru

15.04.2013 | Před několika týdny uveřejnil britský deník Guardian článek, který okamžitě vstoupil do řad těch, které rozpoutávají živé debaty a které se bez prodlení přeposílají mezi náhodnými známými i přáteli. Článek o lovu, na nějž se vydali mnohé bohaté země. O honu za takzvanými super zdravými potravinami, který nás těší.

Nejmladší Pekařka roku je z Pardubic

11.04.2013 | Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR uspořádal ve dnech 10. - 11. dubna 2013 v Pardubicích již 18. ročník národní soutěže o titul „ČESKÝ PEKAŘ ROKU 2013 – kategorie JUNIOR“. Ve finále soutěže se o prestižní ocenění utkalo devět mladých pekařských talentů z celé ČR. Soutěžící museli pod dohledem odborné poroty prokázat dovednosti při výrobě chleba, běžného pečiva, vánoček a koláčů. Absolutní vítězkou s titulem Nejlepší pekařský junior roku 2013 se stala Magdaléna Vondrová, studentka 3. ročníku Střední školy potravinářství a služeb v Pardubicích.

Lesk a bída fastfoodu

09.04.2013 | Fastfoody máme rádi čím dál víc. Momentálně je má v oblibě minimálně polovina obyvatel, nejvíce pak ve věkové kategorii do dvaceti let.

Vědci pracují na výrobě nízkotučné čokolády plné chuti

08.04.2013 | Chemikům se podařilo přijít na způsob, jak omezit tuky v čokoládě tak, aby neztratila svou charakteristickou jemnou chuť. Americká chemická společnost, která o novince pocházející z Británie informovala, tvrdí, že základem úspěchu je želatina používaná v potravinářství.

Co byste měli vědět o rakytníku

08.04.2013 | Přechod zimy do jara nahrává všemožným bacilům a zdravotním neduhům. Účinnou ochranou je proto posilování imunitního systému, ideálně přirozenou cestou. Už jste slyšeli o sibiřském zázraku jménem rakytník řešetlákový, nebo jste měli tu čest jej vyzkoušet? Pokud s tímto oranžovým pokladem stále váháte, je možné, že po přečtení následujících řádků si tyto bobulky získají čestné místo ve vaší kuchyni či lékárničce.

Na jídlo do VietFood Point

08.04.2013 | Ať už na ulici, nebo v restauraci, všude se najíte chutně. Ano, mluvíme o Vietnamu. Chtěli byste ochutnat jejich tradiční jídla? Nemusíte letět až do Hanoje, stačí se zastavit v nově otevřeném bistru VietFood Point ve Vinohradské ulici, Praha 2.

Na astma platí káva, ryby i cibule

08.04.2013 | Možná i vy či někdo z rodiny máte stejnou zkušenost – každý rok, od jara do podzimu, vás provázela rýma. Stačilo se projít po rozkvetlé zahradě nebo louce a alergická reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

Co nevíte o umělých sladidlech

04.04.2013 | V dnešní době najdeme v obchodech jen málo potravin, kde by nebyla použita sladidla.Pohled na ně je však dosti rozporuplný. Část veřejnosti je spojuje s nepříznivým vlivem na zdraví, zatímco jiní v nich vidí téměř zázračný prostředek na hubnutí. Podívejme se, jak je to s nimi ve skutečnosti.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.