Články se štítkem: zajímavosti

Krkonošské kyselo, bramboráky a další regionální speciality

12.06.2012 | Krkonošské strapačky s houbovým ragú, Krkonošský bramborák s česnekem nebo se švestkami v rumu, Krkonošské kyselo nebo sladká tečka Krkonošské sejkory s medem a vlašskými ořechy. Lázeňský resort Údolí Bratrouchov nabízí nejen autentickou krkonošskou přírodu, ale i menu prezentující tento region v jeho tradiční podobě.

Aliance vinařů V8 míří do Karlových Varů

06.06.2012 | Šest vinařství z Aliance vinařů V8 se představí široké veřejnosti společně 14. 6. v Karlových Varech, v Grandhotelu Pupp. Od 14 do 18 hodin budou mít návštěvníci možnost ochutnat přes 60 vzroků vín z vinařství Kolby, Reisten, Volařík, Sonberk, z Nového vinařství a Vína Marcinčák.

Co byste měli vědět o syrovátce

04.06.2012 | Spousta z nás utrácí spoustu peněz za různé tablety, krabičkové diety či různé drahé koktejly, po kterých bychom měli zhubnout. Přitom by se dalo říci, že bílé zlato pro naši linii i zdravý životní styl najdeme za pár korun v lékárnách a obchodech se zdravou výživou. Řeč je o syrovátce.

Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary

31.05.2012 | Do českých měst a vesnic se vracejí pivovary, počet obcí s vlastním pivovarem vzrostl od roku 2000 více než dvojnásobně. Na tiskové konferenci to dnes uvedl výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Zvyšující se počet pivovarů souvisí především s trendem vzniku minipivovarů. Řada měst, kde dříve pivovary zavřeli, se nyní v rámci obnovy bývalých pivovarských objektů vrací i k výrobě piva.

Potravinářská komora ČR volila prezidenta

31.05.2012 | Potravinářskou komoru povede další čtyři roky prezident Ing. Miroslav Toman, CSc. Rozhodlo o tom dnes ve volbách nové Představenstvo Potravinářské komory ČR.

Tři nejčastější mýty o mléce

24.05.2012 | Češi nepatří se svou průměrnou roční spotřebou 47 litrů / rok na osobu mezi velké fanoušky mléka. V rámci Evropy se řadíme spíše k podprůměrným konzumentům. Z našich nejbližších sousedů jsou na tom hůře už jen Poláci.

Aféry s potravinami mohou oslabit pozici řetězců

24.05.2012 | Nepříznivé výsledky kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), která letos v prodejnách často odhaluje prošlé a špatně označené potraviny, mohou oslabit pozici obchodních řetězců na tuzemském trhu s čerstvými potravinami. Na konferenci Retail in Detail/Fresh Food to dnes řekl analytik Zdeněk Skála ze společnosti Incoma GfK.

Praha se konečně dočkala svého Muzea gastronomie

24.05.2012 | Dne 23. května se na pražském Starém Městě pro širokou veřejnost otevírají brány Muzea gastronomie.

Soutěž o nejlepšího kuchaře Primerba Cup 2012 jde do finále

21.05.2012 | Dvacítka nejlepších kuchařů se utká v praktickém finále soutěže 25. a 26. května v zahradách Bratislavského hradu v rámci Slovak Food Festivalu a celkový vítěz bude vyhlášen v sobotu 26. května v rámci slavnostního galavečera.

Mýty o přílohách

15.05.2012 | Přemýšleli jste někdy nad tím, jak druh a kulinární úprava přílohy může ovlivnit nejen kalorickou hodnotu, ale i glykemický index potraviny?

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202408

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.