08.02.2012 | Vyřadit vepřové maso, protože je moc tučné, a bát se kuřecího masa kvůli hormonům? Podívejme se na nejčastější mýty o mase.
31.01.2012 | Evropa musí podporovat konkurenceschopnost svého zemědělství snížením administrativy, shodli se český a britský ministr zemědělství. Český ministr zemědělství Petr Bendl v Praze jednal s Jimem Paicem, ministrem zemědělství a potravinářství Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, o budoucí podobě Společné zemědělské politiky EU, mezinárodní smlouvě o posílené hospodářské unii i o tom, jak postupovat proti zemím, které nesplnily směrnici Evropské unie na chov nosnic v komfortnějších klecích.
19.01.2012 | Od 21. ledna do 21. února 2012 ovládne vybrané české restaurace v Praze, Brně, Liberci a Pardubicích masopustní veselí. Uskuteční se totiž další festival v režii Alakarte.cz, tentokrát s názvem Masopustní hody www.masopustnihody.cz, který představí pestrou paletu chutí masopustních specialit.
16.01.2012 | Spousta z nás se mylně domnívá, že sacharidy jsou pro náš organismus jed. Ne ale v případě, kdy zvolíme ty správné. Českým národem putuje spousta mýtů o účincích sacharidů na náš organismus. Pojďme se na ty nejčastější podívat.
21.12.2011 | Historicky nejdelší vánočka v České republice byla upletena v pražské pekárně skupiny United Bakeries. Měří 5,62 m. Nebyl to prvoplánový rekordní zápis, vše se zrodilo při nohejbalu: kdo prohraje, upeče pětimetrovou vánočku, tak zněla sázka.
15.12.2011 | Někdy si zákazník v obchodě připadá jako detektiv, ale vyplatí se to. Informace na etiketách výrobků musejí splňovat podmínky dané předpisy, a u potravin živočišného původu jsou někdy doslova životně důležité.
15.11.2011 | Když se řekne margarín, představí si spousta z nás nekvalitní tuk, který slouží jako náhražka másla. Jak je to ale ve skutečnosti a opravdu je tak zdraví škodlivý?
09.11.2011 | V pátek 11. listopadu v 11 hodin již posedmé přivítáme první víno nového ročníku – Svatomartinské. Letos na milovníky vína čeká v obchodech, restauracích a vinotékách po celé zemi rekordních cca 2 000 000 lahví těchto svěžích vín od 125 vinařů.
26.10.2011 | Zkracující se den, déšť, pošmourno – to vše přispívá k typické podzimní náladě. Do ničeho se nám nechce a jsme často unavení. Splín je ovšem přirozený a podle vyjádření psychologů častým důvodem bývá nedostatek slunečního světla behěm podzimních a zimních měsíců. Často je způsoben i tím, že všechno to, na co jsme se od jara těšili, čili léto a letní počasí, je pryč a představujeme si, že nic dobrého nás již po několik měsíců nečeká.
19.10.2011 | Stará moudrost praví: „Snídani sněz sám, o oběd se poděl s přítelem a večeři dej nepříteli“. A tato stará pravda platí dnes jako v dřívějších dobách, kdy byl život člověka o dost poklidnější. Z několika průzkumů, které byly provedeny v minulém roce, vyplynulo, že každodenní snídani si dopřává zhruba jen 65% z nás.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.